Skip to main content

De volgende bestemming van onze trip door de Baltische Staten was Riga – de hoofdstad van Letland. We hadden een leuke tour met een minivan geboekt waarbij we van Tallinn naar Riga zouden rijden met tussendoor veel stops om wat meer van de landen te kunnen bekijken. Helaas werd deze tour één dag voor vertrekt geannuleerd en zijn we met een gewone bus, die niet stopte onderweg, naar Riga gereden. Jammer, maar gelukkig zijn we in ieder geval in Riga aangekomen! Ons appartement lag dit keer iets verder van Old Town af, maar het was nog prima lopend te doen. Onderweg naar het oude centrum kwamen we al langs een mooie orthodoxe kerk en langs het vrijheidsmonument waar iedere dag wacht werd gehouden. De eerste indrukken van Riga waren toch wel dat het erg groot en druk was: veel auto’s, mensen, herrie, openbaar vervoer en drukte. Maar goed dat is dan ook logisch aangezien het de grootste stad van de Baltische Staten is. Ook hier is een oud, historisch centrum met veel kerken en andere imposante gebouwen. Net als in Tallinn barst het hier van de restaurantjes en cafeetjes waar de koffie en het ontbijt (naar mijn mening) gelukkig een stuk beter zijn dan in Tallinn!

Ook hier wilden we mee doen aan de free tour, maar na een kwartier zijn we afgehaakt omdat zij de niet toeristische kant van Riga aan ons wilde laten zien. Met echter maar 3 dagen Riga op het programma vonden wij het interessanter om alle mooie gebouwen en het oude centrum te bekijken! Wat ons trouwens in zowel Tallinn als hier in Riga erg opvalt is dat de mensen niet echt gastvrij zijn. Ze vragen overal geld voor en wanneer je dan ergens naar binnen wilt krijg je toch echt sterk de indruk niet gewenst te zijn. Zonder begroeting en een chagrijnige snauw krijg je het ticket in je hand gedrukt en verder moet je het zelf maar uitzoeken. Desalniettemin was het uitzicht vanaf de St. Peters Church echt ge-wel-dig!! Zeker met het super goede weer hadden wij het erg getroffen! Ook de markthallen, de orthodoxe kerk en de skybar in het Radisson blu hotel waren erg leuk om te bezoeken.

Omdat wij goede dingen hadden gehoord over de dierentuin van Riga besloten wij om hier met het openbaar vervoer naartoe te gaan. Helaas zijn onze verwachtingen niet echt waar gemaakt en liepen wij vooral met erg veel medelijden voor de dieren door het park heen (zeker omdat wij Blijdorp gewend zijn was het contrast erg groot!) De dieren zaten in kleine kooien/verblijven, alles zag er oud en vies uit en daarnaast was het heel duidelijk dat de dieren zich niet fijn voelden. Ze liepen steeds heen en weer over de zelfde route en veel dieren hadden geen maatje in hun verblijf. Gelukkig was het spotgoedkoop en was de omgeving, even uit het drukke centrum, wel heel mooi!

Next Post

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.