Skip to main content

Bula!!! (Ook al ben ik niet meer in Fiji, ‘Bula’ hou ik er voor altijd in:))

Daar ben ik weer! Maar dit keer vanuit het mooie, bijzondere San Francisco. Zondag 22 juni werden we om 19:00 uur (Fiji time) opgehaald bij onze hostfamily. De tranen vloeiden zowel bij mij, als bij mijn hostmummie rijkelijk…. Wat ben ik slecht in afscheid nemen en wat ga ik deze geweldige, lieve mensen missen! Vanaf het moment dat we zijn opgehaald met de taxi verliep eigenlijk alles super snel en voorspoedig. Het inchecken was zo gebeurd, de koffers waren niet te zwaar, ons visum was goedgekeurd, de douane poortjes deden geen gekke dingen, het boarden begon stipt op het aangegeven tijdstip en we waren helemaal strak volgens planning om 21:40 uur al in de lucht! Wauw, zo soepel en snel dat heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt – en dat nog wel in Fiji;)…. De vlucht zelf was prima, een beetje weinig beenruimte maar ik heb bijna de hele vlucht geslapen. Tussendoor wakker geworden om de heerlijke vliegtuigmaaltjes te eten en wat te kletsen met de crew die mij blijkbaar kenden (blijkbaar was een stewardess een moeder van een kind op Namaka public school en een steward was mijn buurman in Fiji – toch grappig). Na ruim 10 uur vliegen zijn we met een safe landing aangekomen in LA (30 minuten eerder dan gepland – wauw!). Ook in LA met bagage ophalen en weer wegbrengen, door de douane en security, boardingpasses ophalen is alles goed gegaan. Terwijl we daar twee uur moesten wachten op de volgende vlucht hebben we heerlijk genoten van een Amerikaanse (vette) sandwich met een bakkie koffie:). De vlucht van LA naar SF was kort en verliep prima (ik heb perongeluk weer de hele vlucht geslapen;)). Toen we 20 minuten na landing al met onze bagage in een taxi zaten was ik een beetje overrompeld, ik dacht dat vliegen altijd gepaard ging met laaaaang wachten, maar bij ons ging vandaag alles zo goed!:). Om ongeveer 19:00 op zondag 22 juni kwamen we aan bij ons logeeradres (een bed en breakfast). En tja toen werd ik me bewust dat we echt terug in de tijd zijn gereisd. Op dezelfde tijd dat we vertrokken, zijn we ook weer aangekomen… Interesting en raar en cool -yeaa I travelled back in time!

De eerste nacht in San Francisco was niet echt chill. Papa lag de hele nacht te woelen en draaien en ik daardoor ook. En ik had erg veel moeite met inslapen. De volgende dag werd ik wakker met keelpijn, blugh ik ga toch niet ziek worden he?! Ik had verwacht dat ik niet echt last zou hebben van een jetlag, maar toch is het inslapen wel weer even anders (tijdsverschil) en kost me redelijk wat moeite… Toch zijn we de volgende dag enigszins op tijd weer uit bed gegaan want we hebben maar drie dagen in San Fransisco en die willen we wel optimaal benutten. Ik heb even wat folders zitten doorspitten om te kijken wat we allemaal kunnen en willen doen. We besloten maandag naar het Golden Gate Park te gaan en daar lekker een stuk te gaan wandelen. Nou wandelen kun je daar wel, want het is echt enorm! In het park zitten allerlei verschillende tuinen, musea, meren, bloemenvelden, bossen en andere bezienswaardigheden verwerkt. Er is dus genoeg te zien! Wij zijn helemaal naar het einde gelopen, dat is daar waar de zee begint:), we hebben het strand even bekeken en rarara wat stond er daar in het Golden Gate Park in SF? Een Dutch windmill, ja geen grapje… Er was een tuintje dat the queen Wilhelmina Garden heette en het stond vol met tulpen en een echte molen. Ben ik toch weer blij dat ik dat na vier maanden, hier in SF even heb kunnen zien;). Ik denk dat we zo ongeveer 12 km hebben gewandeld en toen we ’s avonds thuiskwamen was mijn lichaam (na de lange vlucht, de slechte nacht en de nodige inspanning) helemaal kapot. Helaas sliep ik ’s avonds weer moeilijk in… Maar het was in ieder geval wel een betere nacht dan de vorige;).

Gisteren (dinsdag), besloten we met een hop on hop off bus SF te gaan verkennen. Lekker toeristisch, maar wel een fijne manier om snel en makkelijk overal te komen. Tijdens de busrit kregen we allerlei interessante informatie over SF van een gids en het was prachtig weer dus heerlijk om in zo’n open bus te zitten! Als eerste zijn we uitgestapt bij de Golden Gate bridge, wauw wat is dat gaaf om te zien. Vanuit daar konden we ook Alcatraz zien en het was gewoon een super super mooi uitzicht! Na daar wat te hebben rondgewandeld zijn we verder gegaan met de bus en uitgestapt in China town, daar hebben we onze ogen uitgekeken. Wat veel mensen, rommeltjes en goedkope spullen zeg! Er werd ons een (verouderde) spiegelreflex camera aangepraat voor maar 150$, tja verleidelijk…. Maar ik moet een beetje op mijn centjes letten dus helaas! Wel heerlijk rondgewandeld en mijn ogen uitgekeken;). Na Chinatown zijn we naar de Fishermans Wharf gegaan en hebben we rondgewandeld op pier 39, deed me een beetje aan Scheveningen denken maar dan veel grootser, toeristischer, mooier en leuker! Ik heb alle leuke terrasjes en kofietentjes echt gemist in Fiji (dat hadden ze daar niet echt), dus heb me lekker uitgeleefd hier! Haha:). Na deze overvolle, drukke maar super leuke dag ’s avonds weer uitgeput op bed lekker een boekje gelezen:)…

Vandaag heb ik helaas toch moeten besluiten om een rustdagje in te plannen. De volle dagen met nieuwe indrukken, de slechte nachten en het tijds- en temperatuurverschil hakken er wel in en mijn lichaam begint een beetje tegen te werken. Ik ben zo moe, verkouden, continu enorme hoofdpijn dus ja helaas- toch maar een beddagje.. zeker gezien we morgen alweer een lange dag voor de boeg hebben met weer reizen naar onze volgende en laatste bestemming.. Gelukkig heb ik wel een indruk mogen krijgen van SF!:)

Mijn algemene indruk van SF is; gaaaaaaaf! Het is hier zo anders maar zo mooi. Alle huizen zijn hoogbouw, zonder balkonnetjes of tuinen. Alle straten zijn steil, overal is het druk, de parken zijn prachtig en de uitzichten over de zee, de bruggen, de eilanden echt wauw! Ik mis wel enorm de Fijian vriendelijkheid, hier wordt je door de meeste mensen geeneens aangekeken, laat staan gegroet…. Verder zie ik hier een heleboel zwervers; mensen die op straat liggen te slapen of die aan het graven zijn in een prullenbak (sommigen hebben daar zelfs speciale tools voor!). Ook heb ik al een heleboel hippies gezien en kwamen de wietgeuren me tegemoet vliegen;). Wat me verder op valt is dat hier heel veel wordt geskateboard, lijkt mij toch vrij lastig met al die drukte en al die steile wegen, maar het gebeurd! En er zijn een hele hoop toeristen – ik heb vandaag zelfs gehoord dat op Disneyland na, SF de grootste toeristische attractie/plek in Amerika is. Maar dat is ook niet zo gek, want het is een geweldige stad. Ik heb alweer gemerkt dat ik nog lang niet alles heb kunnen ontdekken, dus ‘helaas’ zal ik ook hier ooit nog eens terug moeten komen. Maar ik heb in ieder geval mogen genieten van drie geweldige dagen hier! Nu gaan we morgen alweer door naar ons volgende en tevens laatste avontuur… Ik ben heel benieuwd wat New York ons allemaal gaat brengen en kijk er enorm naar uit! We worden als het goed is rond 6 uur morgenochtend opgehaald door een taxi en rond 9 uur gaan we vliegen! Zie jullie weer in New York:)!

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.